حتما موقع گشتوگذار توی سایتهای مختلف، متوجه شدید که بعضی سایتها یک دامنه زیر مجموعه دارند. مثلا mail.google.com رو موقع استفاده از جیمیل مشاهده میکنید. بخش طراحی سایت کاردان سئو با آدرس design.kardanseo.ir در دسترس بود. البته داستان برمیگردد به حدود ۵ سال پیش. در این ویدیو در مورد اینکه ساب دامین چیست و درباره این نوع دامینها صحبت میکنم و تاثیر آنها در سئوی سایت را بررسی خواهیم کرد.
ممکن است حین گشتوگذار در وبسایتها، اینترنت و صفحات و یا بخشهای مختلف یک پورتال، با صفحاتی مشابه موارد زیر مواجه شده باشید: Mail.google.com – Mail.yahoo.com – Ads.kardanseo.ir ، این سوال برای شما ایجاد شود که مفهوم این صفحات چیست؟ چرا با چنین فرم و ساختاری ایجاد شدهاند و چه کاربردی دارند و در دنیای وب، آنها را با چه نامی میشناسند؟
به بیان ساده زیر دامنه، ساب دامین یا SubDomain چیست؟ برخی از وبسایتها در زیرمجموعه و دامنه اصلی خود، یک سری آدرسهای زیر دامنه ایجاد کردهاند که روی آن خدمات مختلفی ارائه میدهند اما به چه شکلی ساخته میشوند؟ چه تعداد از آنها را میتوان ایجاد کرد؟ تأثیری روی سئوی وبسایت دارند و آیا استفاده از آن تأثیری روی یک وبسایت از نظر بازدید و… دارد؟
ساب دامین چیست؟
ساب دامین یک زیرمجموعه از دامنه اصلی بهحساب میآید پس مثلاً اگر دامنهای تحت عنوان kardasneo.ir دارید، نیازی نیست که دامنههای دیگری برای کارها و فعالیتهای دیگر در حوزه مرتبط با همان سایت ثبت کنید و بابت آن هزینههای اضافه پرداخت نمایید در این صورت میتوانید ساب دامین بسازید. به طور مثال قصد اضافهکردن زبان انگلیسی، عربی و اردو را به سایت خود خواهید داشت که میتوانید برای هرکدام از صفحات دامین جدا تهیه کنید اما در مقابل ساب دامین نیز راه حلی است که این کار را برای شما آسانتر میکند. مثلاً: en.kardasneo.ir و…
بسیاری از سایتها این کار را انجام میدهند و به طبع شما هم میتوانید از آنها پیروی کنید یا به طور مثال اگر حوزه کاری شما فروش موبایل است و قصد دارید فروشگاه دوچرخه هم اضافه کنید، میتوانید به سراغ دامین بروید. اگر بخواهید تمامی این موارد را در همان دامین اصلی پیادهسازی کنید، ممکن است موجب بههمریختگی و سردرگمی مشتری شود. در نتیجه اگر میخواهید دو سایت جداگانه اما زیرمجموعه یک برند داشته باشید، ساب دامین بهترین روش است. با ساخت ساب دامین، یک زیر دامنه از همان نام اصلی وبسایت خود خواهید داشت که بدون محدودیت، میتواند از هر کاراکتری باشد و نیازی به تایید ندارد.
نحوه ساخت ساب دامین
سوال مهم بعدی این که چطور ساب دامین بسازیم؟ برای این کار کافی است وارد کنترل پنلهاست خود شوید، تفاوتی ندارد که از دایرکت دامین، سی پنل، پلسک و… استفاده میکنید. به بخش Subdomain بروید و در این قسمت آن را ایجاد کنید. یک فرم پیش و روی شما خواهد بود که لازم است اطلاعات آن را تکمیل کرده و بعد از انتخاب اسم ساب دامین، روی گزینه Add کلیک نموده و زیر دامنه ساخته میشود. (اگر نحوه انجام این کار را نمیدانید میتوانید از ویدئوی آموزش ساخت ساب دامین استفاده کنید.)
عموماً برای ساخت ساب دامین لازم نیست تغییرات خاصی روی وبسایت خود ایجاد کنید، مگر این که از CDN استفاده کرده باشید در غیر این صورت روند کار شما بسیار آسان است. پس از ساخت ساب دامین برای وبسایت، بهتر است ده دقیقه تا یک ربع منتظر بمانید تا DNSهای دامنه ست شده و ISP و سرویسدهنده اینترنت شما هم دسترسی لازم به این صفحه جدید احداث شده روی شبکه را به دست آورد.
پس اگر بعد از ساخت زیر دامنه وارد آدرس مدنظر شدید و صفحهای پیش و روی شما اجراء نشد نگران نباشید، این صفحه برای چند ساعت روی مرورگر شما کش میشود و لازم است که مدتی زمان بگذرد تا مشکل رفع شود. البته ریست کردن اینترنت و پاککردن کش یا استفاده از یک ISP دیگر هم راهی است که میتواند دسترسی شما به ساب دامنه یا آدرس جدید را تسهیلتر کند.
نقش ساب دامین در سئو و بهینهسازی سایت کاردان سئو
احتمالاً سوال بعدی که در مورد زیر دامنه در ذهنتان ایجاد میشود مربوط به اهمیت این آدرس جدید روی سئو یا افزایش و کاهش بازدید سایت خواهد بود. در واقع میتوان گفت که نه تأثیری روی سئوی شما دارد و نه موجب آسیبدیدن بازدید وبسایت شما میشود. در واقع برای گوگل بهعنوان یک دامین جدید تلقی میشود. پس آدرسی مانند shop.yousite.com هیچ تأثیری روی سئوی سایت اصلی شما نمیگذارد و هیچ اثری هم نمیپذیرد.
برای بررسی دقیق این موضوع میتوانید از ویدئوی ثبت سایت در گوگل استفاده کنید. پس سئوی سایت اصلی شما هیچ تأثیری روی ساب دامین و… ندارد و از نظر گوگل همه چیز جدا است. تیم حرفه ای کاردان سئو باتوجه به آپدیت های متعدد الگوریتم گوگل متوجه شده که خدمات سئو محتوا بسیار مهم و حائز اهمیت است چراکه در سئو محتوا باید نیاز کاربر برطرف شود تا اینکه برای گوگل محتوا بهینه شود. خدمات سئو و بهینه سازی سایت توسط بنیان گذار سایت کاردان سئو پیمان تنگستانی انجام می شود.
ساب فولدر چیست
ساب فولدر مقولهای متفاوت با ساب دامین است که عدهای آن را به اشتباه با زیر دامنه مقایسه میکنند. در این صورت شما یک پوشه جدید به دایرکتوری سایت اصلی خود میافزایید مثلاً: Yousite.com/blog
این یک پوشه جداست که حتی میتوانید روی آن یک سیستم مدیریت محتوا مانند وردپرس بهصورت جداگانه نصب کنید و هیچ تداخلی با صفحه اصلی سایت شما نخواهد داشت. البته میتوانید آن را به صفحه اصلی هم مرتبط کنید.
تعداد مجاز ساخت زیر دامنه
شما میتوانید به تعداد بینهایت زیر دامنه برای وبسایت خود ایجاد کنید اما نباید این کار را انجام دهید مگر این که واقعاً نیاز به آن را احساس کنید. مثلاً شما یک پنل کاربری، بخش پشتیبانی و CRM برای سایت خود ایجاد میکنید. این در صورتی است که نخواهید از سیستمهایی مانند پلاگین رنک مث استفاده کنید و مایل هستید کاربران از یک حساب جداگانه در یک پنل خاص استفاده کنند. این حتی میتواند به بخش کاربری سایت اصلی شما هم ارتباط نداشته باشد. مثلاً برای سایت کاردان سئو، میتوان صفحهای تحت عنوان: crm.kardanseo.ir ایجاد کرد و از این طریق از مشتریان ویژه یا VIP حمایت نمود یا به آنها خدمات و سرویس ارائه داد.
یک سیستم مدیریت محتوا، وردپرس یا پنل پشتیبانی کاملاً جداگانه و یا هر چیزی که فکرش را میکنید در این زیر دامنه قابلاجراء است. حتی میتوانید برای نگهداری فایلهای سایت خود هم یک ساب دامنه ایجاد کنید. کاری که اکثر سایتهای دانلود انجام میدهند. مثلاً: dl.mysite.com
چرا ساب دامین ایجاد کنیم؟
چه زمانی این ضرورت وجود دارد که ما از ساب دامنه استفاده کرده و آن را روی سایت خود پیادهسازی کنیم؟ میتوان گفت که یکی از اصلیترین دلایلی که میتواند شما را مجاب کند از این حالت استفاده کنید، تعیین سطح دسترسی خواهد بود. مثلاً قصد ایجاد یک دامنه دیگر از سایت اصلی خود را دارید اما نمیخواهید دسترسی فایلها را در اختیار برنامهنویس، مدیر سایت یا نویسنده قرار دهید.
به طور مثال ما در وبسایت خود برای ارائه خدمات به مشتریان خارجی بخشی را برای پشتیبانی ایجاد کردهایم. در این بخش پروژهها یا سرویسهایی که مشتریان درخواست کردهاند در دسترس خواهد بود. ما قصد داریم جلوی دسترسی توسعهدهندگان به ویرایش فایلهای سایت اصلی را بگیریم. در این حالت ما یک ساب دامین ایجاد کردیم که حتی میتواند یک سرور یا حتی هاست کاملاً جداگانه و دیتابیس منحصر به خود داشته باشد و فایلها روی یک سرور جدا نگهداری میشود.
دسترسیهای سایت اصلی روی ساب دامین بسته خواهد شد و شما میتوانید محدودیتهای لازم را اعمال کنید. البته حتی میتوانید برای این کار از دسترسی FTP به یک پوشه خاص استفاده کنید ولی ما قصد داریم که پروژه را از سایت اصلی جدا کنیم. در این حالت ما از ساب دامین استفاده میکنیم که این مهمترین مزیت استفاده از ساب دامین است که از آن استفاده نکنید تا زمانی که واقعاً لازم است و احساس میکنید که نیاز دارید از آن بهره بگیرید.
مشکلات ساب دامین برای سایت
البته که این سیستم ممکن است مشکلاتی هم برای سایت شما ایجاد کند، مثلاً یکی از آنها بحث خرید SSL خواهد بود. در این صورت برای ساب دامین، کمی دردسرساز خواهد شد. در این صورت یا باید SSL جداگانه برای ساب دامین جدید بخرید یا از wildcard ssl استفاده کنید. در واقع این پلن از SSL تمامی ساب دامنههای شما را نیز از http به https تبدیل میکند.
البته که خرید wildcard ssl هزینهای چند برابری برای شما در برخواهد داشت و دردسرهای خاص خود را دارد. به همین دلیل است که سایتهای مختلف کمتر از ساب دامین استفاده میکنند.
نکته مهم دیگری که باید در مورد سئو ساب دامنه در نظر داشته باشید، تعیین اولویت و اهمیت اجراء خواهد بود. اگر قرار نیست محتوای شما روی گوگل و به موتورهای جستجو نمایش داده شود، میتوانید از همان ساب دامین استفاده کنید. در غیر این صورت ساب فولدر میتواند گزینه بهتری باشد و اگر ارتباطی با مضمون اصلی سایت شما ندارد، بهتر است که به سراغ ساب دامنه بروید که این مسئله بسیار مهمی است.
مثلاً سایت شما در زمینه فروش فرش فعالیت میکند و بعد از مدتی قصد دارید بخش فروش پتو هم اضافه کنید. چون این موضوعات به هم مرتبط هستند، میتوانید از ساب فولدر استفاده کنید اما اگر بحث فروش و نوع کالایی که عرضه میکنید کاملاً متفاوت و به طور مثال مواد غذایی است، بهتر است که به سراغ ساب دامین بروید.
جمع بندی
اگرچه بحثهایی مانند طراحی سایت با المنتور، وردپرس و … را آموختهاید اما گاهی نیاز به مفاهیم تخصصیتر در پروژههای خود دارید و در این صورت لازم است که در این موارد، اطلاعات کامل و جامعی را کسب کنید. ساب دامین هم یکی از این مفاهیم است. البته شما میتوانید زمینههایی که در مورد آنها نیاز به اطلاعات دارید را به ما اطلاع دهید تا در خصوص آنها تولید محتوا انجام دهید. این میتواند زمینههای تخصصی باشد یا حوزههایی که مربوط به بازار کار و بخشهای عمومی خواهد بود.
چقدر مطلب براتون مفید بوده؟
با ستاره به ما امتیاز بدید.
بیشترین امتیاز 5 / 5. تعداد نظرات: 1
بدون هیچ امتیازی البته شما الان امتیاز میدی! میدونم.